SPAAtt leta efter ett spa i Uppsala med omnejd är en svårare uppgift än man först kan tro. Därför har vi skrivit en annorlunda Tre Spa värda ett besök Uppland – guide. Ironin när man letar efter ett SPA är att  man ofta lätt kan stressa upp sig i sökandet efter ett bra spa. Ironiskt är det för att man ofta letar efter avkoppling och relax när man är på jakt efter en massage, fotvård eller en ansiktsbehandling. När man väl hittar ett ställe så får man ibland känslan att de är så lyxiga att man måste vara medlem eller ännu värre att man inte är välkommen. Uppsala är den fjärde största staden i vårt avlånga land men den saknar ett riktigt bra spa. Men den som söker den finner så här kommer de tre bästa spa-anläggningarna runt Uppsala (och Stockholm).

1. Axelsons Spa – Stockholm

Du läste rätt vi börjar vår Uppland guide med ett SPA Stockholm. Axelsons har en lång historia av friskvård och började att sprida kunskap, utbilda och erbjuda massage långt innan det var populärt. Det är något man märker fort när man besöker Axelsons Spa på Hamngatan 37 i Stockholm ( inne i Gallerian). Mitt I smeten kan du uppleva förstklassig massage, inpackningar, peeling, fotvård och ansiktsbehandlingar. Allt i en trevlig, avslappnande miljö mitt i city. Nära för oss från Uppsala då stationen ligger ett stenkast från anläggningen. Kunskapen är väldigt hög och personalen lika trevlig. Helt klart värt en tripp till huvudstaden för att få de absolut bästa behandlingarna. Vi rekommenderar det mesta men uppskattar alltid ett besök när vi vill ha en massage i Stockholm.

2. Nova Park – Arlanda

Även om det inte inte ligger mitt i Uppsala kan ett besök hos Nova Park vara värt mödan. Inte lika lätt som att ta sig till Stockholm och Axelsons men här får du en skön vistelse i en naturskön miljö. Perfekt för den som vill kombinera nytta med nöje. Nova Park erbjuder även konferenser för företaget.

3. Sigtunahöjden – Sigtuna

Ett annat ställe perfekt för konferenser är Sigtunahöjden. Men även om du inte kommer hit med dina kollegor så är det värt ett spa besök. Vi rekommenderar att ta sig hit med bil. Ett stort plus är maten som görs på lokalproducerade råvaror så vill du kombinera en bit mat med din spa vistelse är det här ett bra val.

Där har ni tre spa anläggningar värda ett besök i Uppland. Det här är ett litet annorlunda inlägg än ni är vana vid på vår blogga men vi kände att det kan behövas en bra (även om den är kort) guide till bra Spa. Vi har varit på alla tre och alla är värde ett besök. Ur ett rent realax, spa och kvalitet perspektiv är dock Axelsons vinnaren.